Category Archives: Новини

 • 0

Представяне на подържащ центер в рамките на проекта

Category : Новини

В рамките на проект „Балансиране на търсенето и предлагането на професионални умения в трансграничния регион“ с акроним Skills Balancing и договор за субсидия No B3.31.01, ще се състоят Презентационни дни на 20-21 юни в офиса на ТПП-Благоевград. Ще бъде представен Поддържащ център, създаден по проекта. Ще бъде представена платформата за он-лайн консултиране, чрез наръчник за консултиране. На присъстващите ще бъдат раздадени информационни и мотивационни материали. Ще се проведат и консултации на място.

snimka

 

Presentation- Support center

dkd_prezent

 

Share This:


 • 0

ОСНОВЕН СЕРТИФИЦИРАЩ КУРС ЗА МЕДИАТОРИ- 60 УЧЕБНИ ЧАСА

ДКД Консултинг и Професионална асоциация на медиаторите в България имат удоволствието да представят на вашето внимание за първи път в Благоевград Основен сертифициращ курс за медиатори.

ОСНОВЕН СЕРТИФИЦИРАЩ КУРС ЗА МЕДИАТОРИ- 60 УЧЕБНИ ЧАСА

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОСНОВНОТО СЕРТИФИЦИРАЩО ОБУЧЕНИЕ?

Този курс представлява тристепенно практическо обучение за медиатори с обща продължителност 6 дни. Съдържанието и методологията на курса са изготвени в съответствие с изискванията за обучението на медиатори, предвидени в Наредба № 2/15.03.2007г.

Курсът е създаден от български и чуждестранни експерти от Проекта за реформа в търговското право на Американската агенция за международно развитие заедно с представители на съдийската и правната общност в България. Първо и второ ниво представляват съчетание от теория и практика, а трето ниво – практикум, включва изцяло провеждане на медиации. След всяко ниво се провежда тест, а по време на практикума се провежда практически изпит.

Какво е необходимо, за да завършите успешно обучението?

За успешното завършване на обучението и получаването на удостоверение за медиатор, което служи за придобиване на правоспособност и вписване в Единния регистър на медиаторите към министъра на правосъдието, е необходимо:

 • Присъствието Ви на най-малко 80% от всички часове в обучението или най-малко 5 от 6 дни, както и
 • Успешното полагане на предвидените в учебната програма изпити – писмени тестове, практически изпит и интервю – съгласно изискванията в Наредбата по чл. 8 от Закона за медиацията.

В случай че нямате възможност да присъствате на повече от 5 учебни дни за цялото обучение, молим да ни уведомите, преди да се запишете, за да Ви запазим място в следващо обучение.

В случай че не сте присъствали на изискуемия брой часове или не сте положили успешно някой от задължителните изпити, по Ваше желание може да Ви бъде издадено само удостоверение за участие в курса с отбелязан брой на часовете на присъствие, което не дава правоспособност на медиатор.

В случай че не положите успешно изпитите, имате възможност да се явите на тест и/или практически изпит още веднъж в рамките на 6 месеца от приключване на обучението.

Какви знания и умения получавате?

Знания и практически умения да разрешавате конфликтни ситуации, да управлявате и довеждате до успешен завършек процедура по медиация.
По-специално в курса ще научите повече за:

 • конфликта и способите за разрешаване на спорове;
 • процедурата по медиация – предимства, етапи, участници, видове;
 • правната рамка на медиацията в България и в Европа;
 • центровете за медиация;
 • процедурата по препращане към медиация от съда.

Ще овладеете на практика:

 • основните комуникативни умения и медиаторски техники;
 • водене на преговори, основани на интереси;
 • своето поведение като медиатор;
 • справяне с проблемните поведения на участниците в конфликта и медиацията;
 • изготвянето на спогодба.

Правилата за Сертифициране на медиатори можете да изтеглите от тук.

Таксата на целия цикъл от 3 нива е 560 лева.

Такса за студенти- 420лв.
Осигурени са учебни материали и кафе паузи.

Таксата се заплаща на следната банкова сметка:

ОББ
IBAN: BG47UBBS80021028007740; Банков код: UBBSBGSF
Получател:
ДКД Консултинг ЕООД

За записване: 

Срок за записване чрез подаване на формуляр: 17 април 2015г.
Формуляр* за участие можете да изтеглите от тук или да получите като изпратите е-mail със заглавие Form на e-mail: office@dkdconsulting.org Формулярът се изпраща на електронен адрес: office@dkdconsulting.org

За въпроси:
0897 600 974 или : office@dkdconsulting.org

Share This:


 • 0

Над 244 млн. лева по програма „Околна среда“ са изплатени на строителни фирми

Category : Новини

Фирмите не са спирали работа по проекти, финансирани с европари, дълговете на държавата и общините остават около 1 млрд. лева, според браншовата камара

Над 244 млн. лева са разплатени на строителните фирми за проекти по оперативна програма „Околна среда“, след като служебният кабинет взе решение плащанията по блокираната от Брюксел програма да стартират с бюджетни средства.

Това стана ясно на пресконференция на Камарата на строителите в България, на която бяха представени актуални данни за състоянието на строителния сектор.

Разплатените пари към строителите по програмата „Регионално развитие“, по която също има блокирани от Брюксел средства, са около 90 млн. лева, съобщи инж. Иван Бойков, изпълнителен директор на Камарата на строителите.

Фирмите не са спирали работата по проектите, както браншовата организация препоръча през лятото, допълни Бойков.

Share This:


 • 0

www.dkdconsulting.org

Category : Новини

Добре Дошли на нашият нов сайт, който стартира от днес. В него може да намерите актуална и полезна информация за Вашите идея, информация за ДКД Консултинг ЕООД и много други интересни неща. Ще се радваме на да споделите с нас Вашите впечатления и препоръки за нашият сайт – използвайте формата за контакт в секцията контакти.

Share This:


октомври 2020
П В С Ч П С Н
« ян.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Имате идея за проект?

Имате идея за проект и се нуждаете от помощ за реализирането на Вашата идея - попълнете формата по-долу и нашите консултанти ще свържат с Вас в най-кратки срокове. Попълнете формата за онлайн запитване